TERET ADUNK

A NAGY ÉLMÉNYEKNEK

Időnyerő tippek. Intézz el mindent gyorsan a plazában, hogy legyen időtök egymásra

Időnyerő tippek. Intézz el mindent gyorsan a plázában, hogy legyen időtök egymásra

Vannak, akik nagyon szeretnek vásárolni, így szívesen és sokat időznek ráérősen válogatva különböző üzletekben, míg vannak olyanok is, akik nem szeretik vásárlásra vesztegetni az időt, hanem szívesebben vannak a családjukkal, hogy valami mást csináljanak.

Nekik hoztunk most időnyerő tippeket:

1. Kell egy lista!

Vitathatatlanul az egyik legfontosabb és leghasznosabb trükk, ami jelentősen meggyorsíthatja a vásárlást, ha otthon készítünk egy bevásárlólistát. A szükséges dolgok összeírva segíthetnek koncentrálni, és nem hagynak teret arra, hogy ide-oda csapódva nézelődjünk. Túlságosan is könnyű az üzletben elbámészkodni, böngészni az akciók között, ám hamarosan azt vehetjük észre, hogy már fél órája az üzletben vagyunk, és még nem is vettünk meg semmit azok közül, amikért valójában bementünk.

Még egy érv a lista mellett, hogy az időn túl energiát, sőt, pénzt is megtakaríthatunk a használatával.

2. Válasszunk bölcsen boltot

Időt takaríthatunk meg, ha előre tudatosan eldöntjük, hová megyünk vásárolni. Ha van néhány üzlet, ahová el kell menni, vagy néhány különböző terméket kell beszerezni, mindenképpen érdemes otthon leülni, és kitalálni a legjobb helyet, ahol valószínűleg minden megtalálható egy helyen. Ez a tudatosság segíthet abban, hogy ne menjen el sok idő az ide-oda szaladgálással. Az egész vásárlási folyamat sokkal könnyebbé és gyorsabbá válik, ha mindent egy helyen be tudunk szerezni.

Az sem baj, ha az útvonalat is előre átgondoljuk, figyelembe véve az aktuális forgalmat is, így elkerülhetjük, hogy hosszú percekig kelljen a forgalmi dugóban araszolnunk.

3. A leggyorsabb egyedül

A vásárlás, ha az egész család megy, nem lehet gyors, mert együtt valamiért mindenképpen családi programmá lép elő. Már önmagában lerövidíti a vásárlás idejét, ha egyedül megyünk. Egyedül könnyebb koncentrálni és gyorsabban el lehet intézni a dolgokat – hiszen csak azt kell megszereznünk, amit kigondoltunk előre, és nem kell a többiek igényeit, kívánságait is figyelembe venni.

4. Ismerni kell a helyet

Időt spórolhatunk meg, ha ismerjük a boltot, ahová bevásárolni megyünk, és nem kell bolyongani a polcok közt. Ha élelmiszert vásárolunk, próbáljuk meg csoportokba rendezni a tételeket a bevásárlólistán, ahogyan azok sorban megtalálhatók az üzletben, mert időt takaríthatunk meg a folyosók közötti oda-vissza járkálás kiküszöbölésével.

5. Ha lehet, kerüljük el a sorbaállást

Mindannyiunknak vannak sortörténetei – és szinte mindannyian hisszük, hogy tökéletes érzékkel ki tudjuk választani a leglassabban haladó sort a fizetéshez.

Ez ellen is tehetünk tudatosan, például azzal, hogy használjuk az önkiszolgáló kasszákat. Segíthet az is, ha nem csúcsidőszakban megyünk vásárolni, hanem akkor, mikor lényegesen kevesebben tartózkodnak az üzletekben. A csúcsidőn kívüli vásárlás minimálisra csökkentheti az üzletekben eltöltött időt.

A tudatos, időtakarékos időtippekkel segíthetnek lerövidíteni a vásárlás idejét, így több időnk jut számunkra kellemesebb időtöltésre – például a gyors vásárlás után mozizhatunk egyet a családdal.